Houtskeletbouw

Enkele voordelen op een rijtje:

WOONCOMFORT

Een houtskeletwoning is “anders warm”. De wanden en het dak zijn gevuld met isolatie, wat een constante aangename temperatuur oplevert tegen lage energiekosten.

Zie het als een investering in uw toekomst: investeren in houtskeletbouw levert levenslang een maandelijks voordeel op voor uw energiefactuur.

DUURZAAMHEID

Houtskeletbouw is milieuvriendelijk, zowel in de bouwfase als tijdens de levensduur van uw woning. Hout is een vernieuwbare grondstof zonder schadelijk productieproces.

Dat kan van de meeste andere bouwmaterialen – ondanks de goede bedoelingen – niet gezegd worden!

SNELLE BOUWTIJD

Als alle vergunningprocedures rond zijn, kan een woning in twee tot drie maanden klaar zijn.

In de winter bouwen kan vertraging opleveren, maar de vertragingen zijn in ieder geval minder langdurig dan bij andere bouwmethodes.

DROOG BOUWEN

In een traditionele woning moeten de binnenruimtes gedurende enkele weken na het plaatsen van de ruwbouw “drooggestookt” worden met bouwdrogers. Een houtskeletwoning wordt heel snel wind- en waterdicht gemaakt en heeft daardoor weinig tot geen last van bouwvocht. Dit levert tijdswinst op, en het komt de kwaliteit van alle bouwmaterialen ten goede. Zo hoeft u niet te wachten om de keuken te plaatsen, schilderwerken uit te voeren,…

LICHT BOUWEN

Door een houten skelet i.p.v. een stenen of stalen structuur te gebruiken, rust er minder gewicht op de fundering. De fundering kan daardoor in sommige gevallen lichter uitgevoerd worden, wat een kostenbesparing kan opleveren. Doordat de constructie lichter is, is het bij verbouwingen dikwijls mogelijk om zonder extra voorzieningen op een bestaande bebouwing aan te sluiten. Houtskeletbouw is dan ook ideaal om een aanbouw of een extra verdieping te realiseren op een bestaande woningen.

BUDGETVRIENDELIJK BOUWEN

Houtskeletbouw is in de meeste gevallen net iets voordeliger dan traditioneel bouwen. Daarnaast bespaart u ook nog eens levenslang op uw energiefactuur! Bovendien betekent een korte bouwtijd eveneens een besparing op de lopende rente, eventuele huurkosten,…

ALLE STIJLEN ZIJN MOGELIJK

Modern, klassiek, pastoriestijl,… Houtskeletbouw biedt u de volledige vrijheid voor het ontwerp van uw droomhuis!

IDEAAL VOOR ZELFBOUWERS

Bouwen is enorm duur geworden, mede door de hoge loonkosten. Heel wat mensen gaan dan ook zelf aan de slag, voornamelijk wat de afwerking betreft. Maar voor wie meer de handen uit de mouwen wil steken, bieden wij sinds 2008 een uniek zelfbouwsysteem aan. Met dit systeem wordt het zelf plaatsen van een houtskeletwoning voor iedereen haalbaar! Zelf bouwen betekent in dit geval een besparing van meer dan 50% op de bouwkosten, bovenop de unieke voldoening van eigen werk!